Soorten natuursteen reinigingsproducten

Geplaatst op: 30-11-2012

Natuurstenen zijn bijzondere materialen en dienen dus ook op een speciale manier behandeld te worden. Hiervoor is het belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste reinigingsproducten, anders kunnen deze producten schade aanbrengen aan uw vloer van natuursteen. Aangezien er veel verschillende soorten natuursteen zijn, zijn hier ook weer aparte reinigingsproducten voor, zodat iedere vloer optimaal gereinigd kan worden.

Verschillende soorten reinigingsproducten

Er zijn veel diverse reinigingsproducten die ervoor zorgen dat natuursteen in de natuurlijke staat teruggebracht kan worden. Een vloer van natuursteen wordt namelijk heel veel gebruikt, waardoor het snel beschadigd kan worden. Hierbij valt te denken aan allerlei vlekken die de natuursteen vies maken en mogelijk beschadigen. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de vloer te reinigen. Dit kan door middel van lauw water en een reinigingsmiddel. Door de vele verscheidene natuurstenen zijn er ook vele verschillende soorten reinigingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan een steenreiniger of een intensiefreiniger, deze hebben beiden een andere werking en dienen anders gebruikt te worden. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed naar de gebruiksaanwijzing te kijken en te kijken waar het middel eigenlijk voor bedoeld is.

Producten die absoluut niet gebruikt mogen worden

Er zijn een aantal producten die niet gebruikt mogen worden als reinigingsproduct voor natuursteen. Deze producten zijn chloor, schoonmaakazijn en anti-kalk. Tevens is het ook niet slim om een product te gebruiken waar zuren inzitten. Dit komt omdat de meeste natuurstenen uit calciumcarbonaat bestaan en deze is zeer gevoelig voor zuren. Daarom is het sterk af te raden om zuurhoudende producten te gebruiken.