Schoonmaken natuursteen tegels

Geplaatst op: 30-11-2012

De natuursteen tegels zijn tegels die u ontzettend veel mogelijkheden te bieden hebben en daarbij altijd een extra sfeer met zich meebrengen. Deze schitterende tegels zijn onder andere zeer geschikt voor invulling van de vloer, de vensterbank, de wand, de wastafel en het aanrecht. Met het rustige karakter dat de natuursteen tegels hebben, past deze tegel zich zeer eenvoudig aan in ieder interieur en geeft het daarnaast uw interieur een extra boost naar gezelligheid en wordt er tevens een knus gevoel gecreëerd. Mede omdat de natuurstenen tegels zich niet in de goedkoopste rang van tegels begeven behoeft uw vloer, wand, aanrecht, vensterbank of wastafel de juiste onderhoud.

Houdt uw natuursteen tegels schoon

Naast dat de natuursteen tegels niet kosteloos zijn, wilt u natuurlijk uw schitterende vloer zo lang mogelijk in de beste staat houden. Het schoonmaken van natuursteen tegels is echter nog niet zo eenvoudig en behoeft grote mata van perfectie en bewuste reiniging. Een manier van schoonmaken van uw natuursteen tegels die zeer goed werkt en die vaak met een enkele inspanning voldoet is het kristalliseren van natuursteen. Dit is onder andere een zeer geschikte oplossing voor de natuurstenen kalksteen, marmer, hardsteen of travertin.

Kristalliseren

Het kristalliseren wordt ook wel verglazen genoemd. Bij kristalliseren brengt u een glanslaag aan over de kalkhoudende vloer. Met het aanbrengen van deze glanslaag zet je aanwezige kalkdelen om in kwartsdelen. Dit zorgt ervoor dat de toplaag verdicht waardoor een verharde toplaag ontstaat met een schitterende glans. Na het behandelen van uw natuursteen tegels heeft deze natuurstenen toplaag weer doorzichtigheid, hardheid en bescherming tegen vlekken en vuil. Zo staat het schoonmaken van uw natuursteen tegels minder vaak op uw to-do lijstje en houdt u tijd over om leuke dingen te gaan doen. Daarbij oogt het oppervlakte ook vele malen schoner en komen de natuurlijke accenten sterker naar voren.