Natuursteen tegels reinigen

Geplaatst op: 30-11-2012

Al is het in huis, om uw huis heen, op uw bedrijf of heel ergens anders, natuurstenen hebben een schitterende uitstraling en geven altijd iets extra's. Daarbij is iedere natuursteen verschillend van de andere natuursteen. Het natuurproduct natuursteen wordt gebruikt in vele verschillende soorten waaronder graniet, marmer, Belgisch hardsteen en leisteen. Iedere soort heeft zijn unieke eigenschappen die naadloos corresponderen met het schitterende en unieke uiterlijk. Daarbij is dit een zeer gevoelige steen en dient hier zorgvuldig mee omgegaan te worden, zo ook bij het reinigen van de natuursteen tegels.

 

Stappenplan

Om het u extra eenvoudig te maken hebben we een stappenplan opgesteld waarbij u in 10 stappen uw natuursteen tegels kunt reinigen en dit op een verantwoorde en effectieve manier uitvoert. Hierbij geniet de traditionele reiniging manier onze voorkeur en is dit tevens het eenvoudigste om toe te passen. Het 10 stappenplan ziet er als volgt uit:


1. Voordat u gaat beginnen aan moppen of dweilen stofzuigt u de vloer
2. Vul een eerste emmer met water met daarbij een juiste dosering schoonmaakmiddel zoals het aangegeven staat op het etiket. Gebruik hiervoor geen heet water maar lauw water, dit zorgt voor het beste resultaat.
3. Vervolgens vult u de tweede emmer met enkel lauw water
4. Maak de mop of dweil nat met de combinatie schoonmaakmiddel en lauw water in de eerste emmer
5. Wring de mop of dweil uit boven de tweede emmer
6. Maakt de vloer schoon met de mop of dweil
7. Wanneer de mop of dweil te droog of vies is geworden spel deze dan uit in de tweede emmer die gevuld is met water en wring deze vervolgens uit
8. Maak de mop of dweil opnieuw nat in de eerste emmer met water en schoonmaakmiddel
9. Wring de mop of dweil uit boven de tweede emmer
10. Vervolg het schoonmaken

 

Waar moet u op letten?

Voer stap nummer 7 tot en met stap nummer 10 herhalend uit totdat de hele vloer schoon is. Op deze manier zorgt u ervoor dat u de vloer beschermd en deze tevens in kortere tijd schoner maakt dan bij een normale reiniging.